dictionar roman englez

fierbere


  1. FIÉRBERE, fierberi, s.f. Acțiunea de a fierbe și rezultatul ei. ♦ Fig. Stare de agitație, de neliniște puternică, de așteptare încordată. – V. fierbe.
  2. Sinonime: FIÉRBERE s. 1. (FIZ.) ebuliție. (Proces de ~.) 2. v. clo-cot.
  3. Ortografie: fiérbere s. f. (sil. fier-), g.-d. art. fiérberii; pl. fiérberi
  4. //dexonline.ro/search.php?cuv=fierbere

Exemple pentru fierbere

  • Primul consilier: Luminăția voastră, domnul Hagașima insistă. Dacă nu rezolvă azi, se pierde finanțarea. Sunt în joc trei sute milioane de dolari. Cere imperativ să fie condus la premier!
    Samson (ofensat): Imperativ, da? Așa a zis? Ei, bine, domnule Mișanaga, domnule Ganamișa, imperativ poți să ceri la tine în imperiu, nu în regatul meu! Acum premierul nostru este în mare fierbere. Premierul e foc și pară. Premierul e măcinat de probleme ardente și scoate fum pe toate orificiile. Scaunul premierului este atât de fierbinte, încât, ai văzut, a trebuit să trimitem pompierii! Premierul s-a fript rău de tot, domnule Nagașama! N-are vreme acum de termocentrala ta! Zău că ești obraznic! Vii tu, din lumea largă, cu ochii tăi înclinați la 45 de grade Celsius și te amesteci în treburile interne ale țării mele! M-ai supărat! Oricum, la noapte remaniez guvernul! Vino mâine, dacă vrei! Dacă nu, i-ați paraii și du-te dracului! Mai găsim noi și alți investitori... (Valeriu Butulescu)
    » mai multe citate despre fierbere...
Contact | Noutăți | Unelte gratuite

Acest site este bazat pe Lexica © 2004-2024 Lucian Velea
Pe această pagină se găsesc și informații puse la dispoziție de DEX online și Citatepedia

www.ro-en.ro trafic.ro