dictionar roman englez

radio


  1. RÁDIO1- Element de compunere care indică referirea unei mărimi, a unui aparat etc. la radiația electromagnetică și care servește la formarea unor substantive. [Pr.: -di-o] – Din fr. radio-.
  2. RÁDIO2, radiouri, adj. invar., s.n. I. Adj. invar. 1. Referitor la radioreceptoare. 2. Referitor la emisiunile difuzate prin radio2 (2). 3. Referitor la radiația electromagnetică, de radiație electromagnetică. II. S.n. 1. Instalație de transmitere a sunetelor prin unde electromagnetice, cuprinzând aparatele de emisiune și pe cele de recepție. 2. Spec. Aparat de recepție radiofonică; radioreceptor. 3. Sistemul și activitatea de difuzare a programelor de știri, de muzică etc. prin radio2 (2). 4. Instituție care dirijează și coordonează problemele referitoare la radio2 (I,3) [Pr- -di-o] – Din fr. radio, germ. Radio.
  3. Sinonime: RÁDIO s. 1. radioreceptor. (Și-a cumpărat un nou ~.) 2. v. radiodifuziune.
  4. Ortografie: rádio s. n. (sil. -di-o), art. radióul; pl. radióuri
  5. //dexonline.ro/search.php?cuv=radio

Exemple pentru radio

  • Artistul aparține lumii, alt public se perindă la fiecare spectacol, in diferite orașe, in altă țară ori continent. Muzica are avantajul de a fi accesibilă instantaneu peste mări și țări, la orice oră din zi și noapte, in vârful muntelui, ori la malul mării, prin radio. Are limbajul internațional – cel al sufletului. (Margareta Pâslaru)
    » mai multe citate despre radio...
Contact | Noutăți | Unelte gratuite

Acest site este bazat pe Lexica © 2004-2024 Lucian Velea
Pe această pagină se găsesc și informații puse la dispoziție de DEX online și Citatepedia

www.ro-en.ro trafic.ro